Finansguide for å velge riktig forbrukslån

 

Hvordan velge riktig forbrukslån

Har du tenkt på å ta opp et forbrukslån? Det er en del viktige punkter du burde tenke over og vi har skrevet om de viktigste tingene under.

Hvor mye trenger jeg å låne?

Finansguide til forbrukslån

Når du vurderer å ta opp et lån, så burde lånebeløp være noe av det første du tenker på. Om du skal starte et prosjekt, så burde du ta med i 

beregningen at  budsjettet potensielt kan overskrides. Da kan det være smart å ta litt ekstra, så du har penger tilgjengelig om det skulle bli tilfelle. Om du i tillegg har flere små lån, kredittkort og lignende, så kan det være lurt å refinansiere disse inn i det nye lånet du tar. Et større lån, er bedre enn mange små lån, og du får en bedre oversikt over økonomien. I forhold til større lån som lån til bolig, bil osv. så er det også bedre å ha det samlet, når du skal til banken.

Hvilken rente er det mulig å få?

Mange misforstår renten. Forbrukslån blir vist med et låneeksempel, men det er ikke nødvendigvis den renten du får. Det er først når du har sendt søknaden, at renten blir fastsatt i henhold til din økonomiske situasjon og du får tilbud om en konkret rente. Bruker du en finansguide eller låneguide, så kan du enkelt søke lån hos mange forskjellige aktører som Komplettbank, Bank Norwegian, Opp finans m.m. Dette gjør det enkelt for deg å sammenligne vilkår hos de forskjellige leverandørene. Dette er oppskriften til å skaffe seg det mest gunstige lånet.

Hvor lang tilbakebetalingstid trengs?

Jo lenger du bruker på å betale et lån, jo mer renter blir det. Men om du f.eks har et mindre gunstig lån fra før, som har høyere rente enn det nye du tenker på å ta, så kan det være lurt å prioritere å få betalt ned det så fort som mulig. Et eksempel er at man betaler ned et kredittkort med 19% rente før man prioriterer et lån med 10% rente. Vår anbefaling er derfor at du tenker godt igjennom den smarteste måten å betale ned lånene dine, før du velger nedbetalingstid. Husk å velge en tid du vet du kan håndtere i forhold til din økonomi.

Er det behov for avdragsfrihet?

Noen banker gir deg muligheten til avdragsfrihet på lånene sine. For eksempel, så kan dette bety at man kan slippe å betale ned på selve lånet det første året. Men du må huske på at du fortsatt må betale rentene.  Dette kan være en kjekk måte å planlegge en nedbetaling som passer for deg og din økonomi.

Betingelser for å få lån

Når man skal ta et forbrukslån, så er det kjekt at man har muligheten til å enkelt kunne se hvilke betingelser som stilles fra bankene. Ting som kreves er for eksempel en inntektsgrense, fast jobb/inntekt, alder og de fleste har også et krav om at man er norsk statsborger. En annet krav, er at man ikke kan ha betalingsanmerkninger.

Må jeg ta lånet om jeg søker?

Har du bestemt deg for hvilke lån du vil søke på? Fint! Ved å søke på flere lån, så får du tilbud fra alle du har søkt på, og de er helt uforpliktende. I dette tilbudet, vil du får informasjon om betingelser og renter om du aksepterer lånet. Når du har gått igjennom disse tilbudene, så kan du enkelt velge ut det som gir deg best betingelser.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *